Opublikowano

Ogrzewacz wody do restauracji

Podgrzewacze wody stosowane w barze powinny mieć znacznie wyższą wydajność ciepłej wody niż te zainstalowane w budynkach mieszkalnych. W punktach takich ważne jest przede wszystkim przygotowanie sporej ilości wody w minimalnym czasie. Zasobnikowe ogrzewacze Junkers typu S posiadają własny palnik oraz grzeją wodę w zintegrowanym bojlerze. Gwarantują szybki dostęp do ciepłej wody i umożliwiają użytkowanie jej w paru miejscach jednocześnie. Oferowane są tylko w opcji stojącej o pojemności 115, 155 oraz 195 litrów. Powinny być montowane we wnętrzu o odpowiedniej powierzchni z dobrą wentylacją. Do pomieszczeń o słabej wentylacji dedykowane są podgrzewacze Junkers CelsiusSTAR lub Celsius PUR o mocy odpowiednio 42 oraz 50 kilowatów. Wyposażone są w zamkniętą komorę spalania przez co mogą być zabudowane w szafce. Dodatkowo CelsiusPUR funkcjonuje w trybie kondensacji co jest związane z większymi oszczędnościami w zużyciu paliwa opałowego. Podgrzewacze te produkują ciepła wodę w sposób nieprzerwany w trakcie przepływu wody. Sensor temperatury przesyła informację o zakresie przepływu a pozostałe sensory zapewniają monitoring temperatury na wejściu oraz wyjściu.Pojemnościowe czy przepływowe podgrzewacze wody zasilane gazem Junkers o dużej wydajności zapewnią komfort c.w.u. w każdym punkcie restauracyjnym.